Kedves Olvasó! Sok Szeretettel
udvozollek_az_oldalamon_felirat.gif




Szia Kedves látogató!

Nem szeretnél végre szemtelenül sokat keresni? Találtam egy weboldalt, ami nagyon úgy néz ki, hogy az év legnagyobb internetes őrületét indítja el, és szerintem ebből nem lenne érdemes kimaradnod!

Már csak azért sem, mert ingyenes!!!

És ha végre szeretnéd gatyába rázni a családi költségvetést, akkor bizony itt az idő, hogy cselekedj...


Itt a weboldal linkje, mert ezt látnod kell:



http://kmdholding.com/huittxq




Miért várnál te is azzal,hogy hónapról - hónapra extra plusz bevételhez juss

Garantáltan Működő Internetes Pénzkereseti Módszerek!

http://penzkereses-interneten.hu/internetes-p1314.penzkereses













Áruválasztékunkban FISKARS háztartási eszközök (kések, konyhai eszközök, ollók, manikűr eszközök, lábtörlők), kerti szerszámok (metszőollók, ágvágók, ásók, villák, fűrészek, fejszék, sövényvágók, fűnyíró ollók, ültető szerszámok, teleszkópos eszközök, hólapátok), GERBER szabadidős termékek (túlélő és egyéb kések, tőrök, kombinált szerszámok), valamint SILVA szabadidős eszközök (fejlámpák, lépésszámlálók, tájolók, túrabotok) találhatók.

FiskarsShop Animált






2011. október 30., vasárnap

Diabetikus beigli diós töltelékkel

Diabetikus beigli diós töltelékkel


Hozzávalók 

Tésztához:
 
  • 35 dkg liszt,
  • ½ Ráma margarin,
  • 2dkg élesztő,
  • 1 csapott evőkanál Canderel édesítőpor,
  • 2 tojássárgája,
  • 0,5 dl tej,
  • csipetnyi só
 
Töltelékhez:
 
  • 25 dkg darált dióbél,
  • 5 csapott evőkanál Canderel édesítőpor,
  • 1 db reszelt jonathán alma,
  • 1 púpozott evőkanál diabetikus sárgabarack lekvár,
  • 2 evőkanálnyi diabetikus meggybefőtt kimagozva


Elkészítés
 
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk. Az ugyancsak elmorzsolt élesztőt a meglangyosított tejbe belekeverjük az édesítőporral együtt, kb. 5 percig hagyjuk „felfutni”, majd a margarinos liszthez öntjük. Hozzáadjuk a tojássárgákat, a sót, és jól összedolgozzuk. A tésztát két cipóba osztjuk. A cipókat lisztezett nyújtódeszkára tesszük, a cipók tetejét is belisztezzük, konyharuhával letakarjuk, és langyos helyen kelesztjük legalább egy órán keresztül.
 
Közben elkészítjük a diós tölteléket: kb. 0,5 dl vizet felteszünk forrni, beleszórjuk az édesítőport, amikor együtt felforrt, hozzáöntjük a darált dióhoz. Ezután még hozzáadjuk a reszelt almát, a sárgabarack lekvárt, az apróra vágott meggyet, a kakaóport és a sót, együtt jól összedolgozzuk.
 
A megkelt cipót lisztezett nyújtódeszkán vékonyra kinyújtjuk (négyszögletes formára), s rákenjük a diós töltelék felét. Feltekerjük, a két végét kissé benyomkodjuk, és kikent tepsibe tesszük. A két rúd közt hagyjunk távolságot. A kissé felvert tojásfehérjével megkenjük a tetejüket, és egy órán át hűvös helyen pihentetjük.
 
Ezután újra megkenjük a tojásfehérjével, és fél óráig szobahőmérsékleten tartjuk. Előmelegített, forró, gőzös sütőben barnás-pirosra megsütjük. (Akkor lesz gőzös a sütő, ha egy kis lábost teletöltünk vízzel, és a sütő aljára tesszük, ami sütés ideje alatt párolog.) Csak akkor szedjük ki a tepsiből, ha már teljesen kihűlt. Az ünnep előtt akár egy héttel korábban is megsüthetjük, a rudakat alufóliába csomagolva hűvös helyen jól eltarthatjuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése