Szójabab
A szójabab igen sokoldalúan jó hatással van az egészségünkre. Először
is rendszeres
szójafogyasztással csökkenthető a vérkoleszterin-szint és növelhető
illetve stabilizálható a "jó" /
HDL / - szint. A szója segít helyreállítani a szénhidráttűrő
képességet, vagyis lelassítja az étkezés
utáni vércukorszint - emelkedést , így csökkenti a hirtelen
inzulinszükségletet. A szójafogyasztás
jelentősen csökkenti a rák kialakulásának veszélyét. Hatásos
székrekedés ellen, az aranyér
megelőzésére. Továbbá a gyakori szójafogyasztás mérsékeli az epekövek
kialakulását. A
felsoroltakon kívül fontos még megemlíteni, hogy igen magas a réz-, a
cink- és a liciten tartalma is.
Ajánlatos hetente 5-6 alkalommal valamilyen szójakészítményt
fogyasztani. Kalóriaérték: 100 g /
335 kcal / l419 kJ
Szójabab
A szójabab igen sokoldalúan jó hatással van az egészségünkre. Először
is rendszeres
szójafogyasztással csökkenthető a vérkoleszterin-szint és növelhető
illetve stabilizálható a "jó" /
HDL / - szint. A szója segít helyreállítani a szénhidráttűrő
képességet, vagyis lelassítja az étkezés
utáni vércukorszint - emelkedést , így csökkenti a hirtelen
inzulinszükségletet. A szójafogyasztás
jelentősen csökkenti a rák kialakulásának veszélyét. Hatásos
székrekedés ellen, az aranyér
megelőzésére. Továbbá a gyakori szójafogyasztás mérsékeli az epekövek
kialakulását. A
felsoroltakon kívül fontos még megemlíteni, hogy igen magas a réz-, a
cink- és a liciten tartalma is.
Ajánlatos hetente 5-6 alkalommal valamilyen szójakészítményt
fogyasztani. Kalóriaérték: 100 g /
335 kcal / l419 kJ
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése