Almaleves
Energia: 81 kcal Szénhidrát: 11 | Hozzávalók 2 személyre: 40 dkg alma 2 dkg liszt 1 dl tejföl szegfuszeg só egész fahéj fél citrom édesíto |
A feldarabolt almát feltesszük főni. A főzőlébe sót teszünk, majd felforraljuk és hozzászűrjük a fahéjból, szegfűszegből, citromhéjból elkészített fűszeres levet és majdnem puhára főzzük az almát.
Közben lisztből, tejfölből (tejből) kevés víz hozzáadásával habarást készítünk, és begabarjuk a levest, majd készre forraljuk, édesítjük.
Ugyanígy készül az egresleves, meggyleves, cseresznyeleves.
Energia: 81 kcal Szénhidrát: 11 Elkészítési idő: kb30 perc
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése