A két gyümölcs természetes keresztbeporzásának végeredménye lett a grapefruit, amelyet valamikor régen "tiltott gyümölcsnek" neveztek. Később változtatták meg a nevét grapefruit-ra, mégpedig azért, mert a szőlőhöz hasonló fürtökben nő a fán.
A hazai üzletekben kapható változatok közül a nagyobb (és drágább) fajta tűnik ízletesebbnek, aromásabbnak. A sárga grapefruit kicsivel édesebb, mint a rózsaszín, ez utóbbiban viszont béta-karotin is van. Alacsony kalóriatartalmú, továbbá tartalmaz olyan enzimeket, melyek zsírégető hatásúak az emberi szervezetben, így fogyasztása testsúlycsökkenést eredményezhet.
Javasolt egy-egy fél grapefruit elfogyasztása minden étkezés előtt fél órával.
Jellemzo vitaminok: C, B, E, K.
Jellemzo ásványi anyagok: kálium, kalcium, foszfor.
Egyéb: rostanyag, gyümölcssav.
Gyógyhatás
Belsőleg: vértisztító, emésztést segítő, súlycsökkentő, immunerosítő (láz, meghűlés, hurut), roboráló, érvédő (visszértágulat).
Külsőleg: bőrproblémákra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése